Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Als je Business Administration aan de Universiteit van Amsterdam wil studeren, kun je kiezen voor een Nederlandstalige of Engelstalige track. Hoe maak je de keuze? En wat houden deze track precies in? Op deze pagina vind je antwoorden op vragen die je wellicht hebt hierover.
  • Wat is het verschil tussen de Engelstalige en de Nederlandstalige track?

    Inhoudelijk is er geen verschil tussen beide tracks. Het enige verschil is de voertaal. Kies je voor de Nederlandstalige track, dan zijn de werkgroepen in de eerste 2 jaar en de feedbackcolleges in het 1e jaar in het Nederlands. Ook opdrachten, tentamens en je scriptie maak je in het Nederlands. Elk studiejaar neemt de hoeveelheid Engels in je opleiding geleidelijk toe. De Nederlandstalige track kan een goede keuze zijn als je wat tijd wilt om aan het Engels te wennen en een geleidelijke overgang wilt maken naar volledig Engelstalig onderwijs. Kies je voor de Engelstalige track, dan zijn alle vakken volledig in het Engels. Hierdoor studeer je vanaf jaar 1 samen in een internationale leeromgeving, met zowel Nederlandse studenten als studenten van over de hele wereld. Alle literatuur in zowel de Engelstalige als de Nederlandstalige track is in het Engels.

    De hierboven genoemde verhouding tussen Nederlandstalig en Engelstalig onderwijs is onder voorbehoud van wijzigingen en bedoeld als indicatie.

  • Ben je verplicht te kiezen tussen de Engelstalige en Nederlandstalige track?

    Ja, wanneer je je inschrijft via Studielink moet je direct een keuze maken tussen de Nederlandstalige of Engelstalige track. Het is niet mogelijk om je voor de bacheloropleiding Business Administration in te schrijven zonder een taaltrack te kiezen.

  • Moet ik een Engelse taaltoets doen als ik voor de Engelstalige track wil kiezen?

    Als je een Nederlands vwo-diploma hebt, hoef je geen Engelse taaltoets te doen. Heb je een ander diploma, zoals een diploma uit het buitenland of een International Baccalaureaat? Dan moet je mogelijk wel een toets afleggen. Bekijk met de diploma calculator of jouw diploma vrijstelling biedt van de Engelse taaltoets.

  • Waarom is er toch deel Engelstalig onderwijs in de Nederlandstalige tracks?

    In veel economische en bedrijfskundige studies, die vaak betrekking hebben op internationale aspecten en markten, is de literatuur doorgaans in het Engels. Daarom zijn de hoorcolleges en de literatuur vanaf het 1e jaar in het Engels, zodat je meteen vertrouwd raakt met de internationale context van het vakgebied.

    Omdat de overstap van een Nederlandstalige opleiding naar volledig Engelstalig onderwijs soms een uitdaging kan zijn, kan de Nederlandstalige track een uitkomst zijn. Binnen de Nederlandstalige track kun je rustig aan het Engels wennen doordat de werkcolleges eerste 2 jaar en de feedbackcolleges in het 1e jaar in het Nederlands zijn. Zo maak je een geleidelijke overgang naar volledig Engelstalig onderwijs en kun je zonder problemen doorstromen naar een Engelstalige masteropleiding en/of de (internationale) arbeidsmarkt.

  • Ik studeer momenteel Business Administration, mag ik komend studiejaar overstappen naar de Nederlandstalige track?

    Je kunt je studie niet vervolgen in de Nederlandstalige track. De Nederlandstalige track van de opleiding start in 2025-2026 eerst met jaar 1, het studiejaar daarop start jaar 2 en daarna jaar 3. Of het in volgende jaren wel mogelijk is om te wisselen naar de Nederlandstalige track, moet nog bepaald worden.
    Heb je moeite met het volgen van je studie in het Engels? Bespreek dit dan met de studieadviseur.

  • In welke taal is de selectietoets van de Bachelor Business Administration?

    Wanneer je je inschrijft voor de Nederlandstalige track, neem je deel aan de Nederlandstalige selectietoets. De selectietoets wordt in het Nederlands afgenomen, maar het studiemateriaal dat je ter voorbereiding ontvangt is Engelstalig, net zoals het studiemateriaal dat je tijdens de opleiding zult gebruiken.
    Schrijf je je in voor de Engelstalige track, dan neem je deel aan de Engelstalige selectietoets. Zowel het studiemateriaal als de selectietoets zijn volledig in het Engels.