Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
De UvA biedt verschillende online verdiepingscolleges en MOOCs (Massive Open Online Courses) die gebruikt kunnen worden in de les of voor andere schoolactiviteiten.

Leerlingen kunnen kennismaken met onderwerpen door middel van het bekijken van een college of het volgen van een MOOC. Een MOOC is een online cursus die voor iedereen toegankelijk is. De UvA MOOCs zijn gratis, Engelstalig en worden aangeboden via Coursera.

MOOC Big History

Na 2010, toen Bill Gates Big History internationaal op de kaart zette, heeft het onderwerp een grote vlucht genomen. Deze MOOC geeft een heldere introductie van dit thema. Korte filmpjes leiden een bepaald gedeelte van de geschiedenis in en astrofysici, geologen, biologen, historici en vele andere wetenschappers zoals Robert Dijkgraaf komen aan het woord over belangrijke academische vragen. Bij Coursera wordt je kennis getoetst door tussentijdse meerkeuzevragen en een little big history opdracht. De MOOC wordt naast Coursera ook aangeboden op Chronozoom en YouTube.

Lees meer over de MOOC Big History

MOOC Communicatiewetenschap

Door het bekijken van korte video’s en het beantwoorden van vragen kunnen scholieren kennismaken met het vakgebied Communicatiewetenschap. Een MOOC is een online cursus die voor iedereen toegankelijk is. De UvA MOOC van Communicatiewetenschap, de eerste MOOC op het gebied van Communicatiewetenschap wereldwijd, is gratis, Engelstalig en wordt aangeboden via Coursera.

Naar de MOOC Communicatiewetenschap

MOOC Sociologie

De MOOC van Sociologie biedt inzicht in de klassieke theorieën van het sociologische vakgebied. Door het bekijken van korte video’s en het beantwoorden van vragen kunnen scholieren kennismaken met de opleiding. Een MOOC is een online cursus die voor iedereen toegankelijk is. De UvA MOOC van Sociologie is gratis, Engelstalig en wordt aangeboden via Coursera.

Naar de MOOC Sociologie

Minicolleges (video)

Bekijk de minicolleges over schilderijenrestauratie, tandheelkunde en hoe muziek werkt in het brein. Voor onderbouw-havo en onderbouw-vwo.