Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
uva.nl
Studiekeuze

Brochures/materiaal

Op deze pagina staan diverse materialen en brochures ter ondersteuning van uw taak als decaan/mentor.

Poster voorlichtingsactiviteiten UvA 2019-2020

Deze poster biedt u een overzicht van alle algemene en studiespecifieke voorlichtingen van de UvA voor het studiejaar 2019-2020. Nu hier te downloaden en eventueel te printen.

Download hier de poster

Folder 'Bacheloropleidingen aan de UvA' 2020-2021

De folder 'Hoe kies je een studie' is een kennismaking voor leerlingen met de UvA en de opleidingen. Ook biedt de folder een overzicht van het studiekeuzeproces en de belangrijkste stappen hierin. U kunt de folder hieronder downloaden via link en kosteloos in meervoud bestellen via  scholen@uva.nl

Download hier de UvA Bachelorfolder

Vergelijking van de informatiewetenschappen

Voor de opleidingen Informatiekunde, Informatica en Kunstmatige intellgentie biedt dit overzicht een handig vergelijking. In het overzicht staan de inhoudelijk verschillen, toekomstperspectief en toelatingseisen. 

Bekijk: verschil informatiewetenschappen UvA

Vergelijking opleidingen Psychobiologie, Biomedische wetenschappen en Geneeskunde

Bij de opleidingen Psychobiologie, Biomedische wetenschappen en Geneeskunde zijn diverse voorlichtingsmaterialen gemaakt die leerlingen kunnen helpen bij hun studiekeuze. Zo worden de opleidingen met elkaar vergeleken en is er een overzicht van de stappen die men volgt wanneer een leerling zich aanmeldt voor een selectieve opleiding.

Bekijk: verschil Biomedische wetenschappen en Geneeskunde Bekijk: verschil Psychobiologie en Psychologie