Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Op deze pagina staan diverse materialen en brochures ter ondersteuning van uw taak als decaan/mentor.

LOB lesbrief voor schooldecanen

Voor schooldecanen heeft de UvA een lesbrief ontwikkeld. De handreiking biedt een les van 50 minuten voor 4 vwo (beginnende studiekiezer) en 5 vwo (gevorderde studiekiezer).

Folder 'Bacheloropleidingen aan de UvA 2022-2023' 

De folder 'Bacheloropleidingen UvA 2022-2023' is een overzicht voor leerlingen, mentoren en schooldecanen van het aanbod van de UvA. De opleidingen staan ingedeeld in interessegebied. Bij elke opleidingen staat, gerangschikt op schoolprofiel, welke eventueel aanvullende vakeisen er zijn. Het overzicht is hieronder te downloaden via link.

Vergelijking van de informatiewetenschappen

Voor de opleidingen Informatiekunde, Informatica en Kunstmatige intellgentie biedt dit overzicht een handig vergelijking. In het overzicht staan de inhoudelijk verschillen, toekomstperspectief en toelatingseisen. 

Vergelijking opleidingen Psychobiologie, Biomedische wetenschappen en Geneeskunde

Bij de opleidingen Psychobiologie, Biomedische wetenschappen en Geneeskunde zijn diverse voorlichtingsmaterialen gemaakt die leerlingen kunnen helpen bij hun studiekeuze. Zo worden de opleidingen met elkaar vergeleken en is er een overzicht van de stappen die men volgt wanneer een leerling zich aanmeldt voor een selectieve opleiding.