Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Vakverdieping leerlingen

Profielwerkstukbegeleiding

Bèta / Maatschappij en gedrag

Bij het opzetten van je onderzoek en het schrijven van je profielwerkstuk moet je over veel dingen nadenken. Wat ga je onderzoeken? Welke onderzoeksvraag hoort daarbij? Welke onderzoeksmethode hanteer je? En hoe presenteer je je onderzoek in je profielwerkstuk?

Op deze pagina geven we tips bij het zoeken naar informatie en vind je voor een aantal onderwerpen een startdocument. In deze documenten vind je niet alleen beschrijvingen van onderwerpen, maar ook tips voor hoe je je onderzoek en werkstuk kunt aanpakken. De onderwerpen hebben te maken met alfa (in dit geval taalkunde) gedrag en maatschappij. Download de documenten hieronder.

Kijk ook eens bij de profielwerkstukbegeleidings-projecten in Artis! Toegankelijk voor alle profielen op een unieke locatie.

Voor bèta-onderwerpen is er in het najaar intensieve begeleiding. Kijk voor meer informatie over activiteiten in de agenda

De UvA biedt ondersteuning bij profielwerkstukken middels de tips en de startdocumenten op deze pagina.
Andere vragen kunnen we niet in behandeling nemen (zoals over eigen onderzoeksvragen en de wens om hulp daarbij van UvA-docenten/-wetenschappers).

Stappenplan en zoektips

Hoe begin je met het maken van een profielwerkstuk? En zoek je vervolgens naar goede bronnen? In de PDF hieronder vind je tips en adviezen. 

Startdocumenten voor profielwerkstukken

 

Media en communicatie (UvA-opleiding: Communicatiewetenschap)

 

Politiek (UvA-opleiding: Politicologie)

 

Maatschappijwetenschap (UvA-opleiding: Sociologie)


Maatschappijwetenschap (UvA-opleiding: Sociale geografie en Planologie)

 

Maatschappijwetenschap (UvA-opleiding: Antropologie)

 

Taalkunde (UvA-opleiding: Taalkunde (Linguistics) en Nederlandse Taal en cultuur))