Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!

Profielwerkstukbegeleiding

Alfa / Bèta / Maatschappij en Gedrag

Bij het opzetten van je onderzoek en het schrijven van je profielwerkstuk moet je over veel dingen nadenken. Wat ga je onderzoeken? Welke onderzoeksvraag hoort daarbij? Welke onderzoeksmethode hanteer je? En hoe presenteer je je onderzoek in je profielwerkstuk?

Op deze pagina geven we tips bij het zoeken naar informatie en vind je voor een aantal onderwerpen een startdocument. In deze documenten vind je niet alleen beschrijvingen van onderwerpen, maar ook tips voor hoe je je onderzoek en werkstuk kunt aanpakken. De onderwerpen hebben te maken met alfa (in dit geval taalkunde)  en gedrag en maatschappij. Download de documenten hieronder.

Daarnaast heeft de UvA, samen met de VU een platform opgezet waarbij we je nog verder proberen te helpen. Op deze website vind je allerlei informatie over de opbouw van je onderzoek, onderzoekmethodes en nog veel meer. Ook zijn er links naar voorbeelden en kun je je vragen stellen over jouw onderwerp en onderzoek. Klik hier voor meer informatie.

Stappenplan en zoektips

Hoe begin je met het maken van een profielwerkstuk? En zoek je vervolgens naar goede bronnen? In de PDF hieronder vind je tips en adviezen. 

Startdocumenten voor profielwerkstukken

 

Media en communicatie (UvA-opleiding: Communicatiewetenschap)

 

Politiek (UvA-opleiding: Politicologie)

 

Maatschappijwetenschap (UvA-opleiding: Sociologie)


Maatschappijwetenschap (UvA-opleiding: Sociale geografie en Planologie)

 

Maatschappijwetenschap (UvA-opleiding: Antropologie)

 

Taalkunde (UvA-opleiding: Taalkunde (Linguistics) en Nederlandse Taal en cultuur))

Pedagogische en Onderwijswetenschappen (UvA-opleiding: Onderwijswetenschappen, Pedagogische wetenschappen, Universitaire Pabo van Amsterdam).