Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Voor het bètaonderwijs is er lesaanbod in de vorm van onder meer masterclasses, labs en leskisten.
Rondleiding in de sterrenkoepel op het Science Park
Foto: Wilbert van Woensel

Masterclasses bèta

Een masterclass bestaat uit één of meerdere bijeenkomsten. Tijdens een masterclass verdiepen gemotiveerde scholieren zich intensief in een onderzoeksonderwerp. Al doende maken ze ook kennis met de universiteit. Een masterclass bestaat meestal uit een inleidende presentatie, een verdiepende opdracht, een practicum en een eindpresentatie. Het practicum is veelal een onderzoekspracticum.

Deelnemende scholieren moeten ten minste de eindtermen behandeld hebben die relevant zijn voor de betreffende masterclass.

Deelname aan de masterclass kost €50,- voor leerlingen van Bètaparnerscholen, en €75,- per leerling voor scholen die geen lid zijn van Bètapartners. 

Bètapartners is het netwerk waarin de Universiteit van Amsterdam, Vrije Universiteit Amsterdam, ruim 45 VO-scholen, bedrijven en maatschappelijke instellingen sinds 2004 samenwerken aan goed, actueel en inspirerend bètaonderwijs in de regio Amsterdam, Noord-Holland en Flevoland. Veel activiteiten staan ook open voor niet-lidscholen.

Zie de website van Bètapartners voor het naderende aanbod aan masterclasses en andere activiteiten.

Lesondersteuning op school (bèta)

Leskisten

Leskisten zijn voor gebruik op school. In de kist zitten materialen ter ondersteuning van de lessen. Er is zoveel mogelijk gezocht naar een inhoud en naar materialen die aansluiten bij bestaande lesmodules. Leskisten zijn vooral geschikt voor het vak NLT. Maar ook voor natuurkunde, wiskunde en voor informatica zijn er leskisten. Aan het gebruik van de leskisten zijn geen kosten verbonden. Ophalen en terugbrengen geschiedt door de school. 

Online labs

Een online lab is een proefopstelling op een universiteit of onderzoeksinstituut die je online kunt bedienen. Via online labs is het mogelijk vanuit school toegang te krijgen tot experimenten en op afstand (ook thuis!) metingen te doen. Online labs zijn voor scholen ideaal: er hoeft geen apparatuur te worden aangeschaft en ze besparen veel tijd door afwezigheid van op- en afbouwwerk.

Ontdek het aanbod aan materialen op de website van Bètapartners.