Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Informatie voor decanen

UvA-HvA Decanensymposium 

Elke derde donderdag van september wordt het Nationaal Decanensymposium UvA-HvA gehouden. Komend jaar is dat op donderdag 14 september 2023.

Tijdens het symposium van 2022 was het thema is "Inspireren voor de toekomst". 

Hoe moedig je jongeren aan om met hun toekomst aan de slag te gaan? Hoe enthousiasmeer en prikkel je ze? En hoe inspireer je ze tot het ontdekken van hun drijfveren?

Tijdens het Decanensymposium schetsten een aantal sprekers een beeld van de grote maatschappelijke uitdagingen én kansen.

Wat kun je met de kracht van verbeelding? Hoe zit het met het welbevinden van onze jongeren? Hoe spring je daar als school op in en zorg je dat school een plek wordt waar je zin krijgt in je eigen toekomst? We zoomen in op de jongeren zelf, hoe denken zij over de toekomst en waar vinden zij hun inspiratie? We luisteren naar Generatie Z en het hoe en waarom van hun keuzes.

 

De presentaties en sprekers van eerdere jaren zijn hier te bekijken. 

Teamdag docenten en decanen op de UvA

De UvA verwelkomt graag docententeams en decanenkringen op onze locaties. We bieden tijdens deze dag een inhoudelijk programma vanuit de UvA aan, met infomatie over studeren aan de universiteit en studiesucces, voorlichting en ervaringen van en door studenten (oud-leerlingen van de betreffende school/scholen) of een presentatie van een van onze (unieke) opleidingen.

Dit is te combineren met een teamdag of decanenvergadering.

Voor meer informatie neemt graag contact op met een van onze contactpersoon voor Middelbare scholen: Elien ten Broeke.

E.E.tenBroeke@uva.nl 

 

Presentatie online Open huis en opleiding Sociale Geografie; terugblik bijeenkomst 18 februari 2021

Op 18 februari waren ruim 30 decanen aanwezig bij de 2de online informatiebijeenkomst georganiseerd door de UvA voor schooldecanen, mentoren en andere geïnteresseerden. Het thema online voorlichting werd toegelicht en er was een virtuele rondleiding in het UvA online Open huis. Daarna presenteerde Suzanne Adema, beleidsmedewerker aansluiting bij de faculteit Geesteswetenschappen, een LOB lesbrief waarin ook de online voorlichting een plek heeft gekregen. De middag werd afgesloten met een opleidingspresentatie van de bachelor Sociale geografie.

De bijeenkomst, opgedeeld in drie verschillende onderdelen, is terug te kijken. Zie de video’s' hieronder.

 

Lesbrief (online) voorlichting, Suzanne Adema, Beleidsmedewerker voortgezet onderwijs Geesteswetenschappen
Lesbrief (online) voorlichting, Suzanne Adema, Beleidsmedewerker voortgezet onderwijs Geesteswetenschappen
Opleidingspresentatie bachelor Sociale Geografie, Hebe Verrest, opleidingsdirecteur
Opleidingspresentatie bachelor Sociale Geografie, Hebe Verrest, opleidingsdirecteur

LOB lesbrief voor schooldecanen

Voor schooldecanen heeft de UvA een lesbrief ontwikkeld. De handreiking biedt een les van 50 minuten voor 4 vwo (beginnende studiekiezer) en 5 vwo (gevorderde studiekiezer).

Folder 'Bacheloropleidingen aan de UvA 2022-2023' 

De folder 'Bacheloropleidingen UvA 2022-2023' is een overzicht voor leerlingen, mentoren en schooldecanen van het aanbod van de UvA. De opleidingen staan ingedeeld in interessegebied. Bij elke opleidingen staat, gerangschikt op schoolprofiel, welke eventueel aanvullende vakeisen er zijn. Het overzicht is hieronder te downloaden via link.