Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
uva.nl
Studiekeuze

Informatie voor decanen

UvA-HvA Decanensymposium 2018

Op 20 september 2018 vindt de 29ste editie van het Decanensymposium plaats. Het thema is dit jaar: De kunst het kiezen.

Studiekeuzebegeleiding bestaat onder andere uit leerlingen leren kiezen.
Maar hoe werkt kiezen eigenlijk? Welke methodes zijn er om tot keuzes te komen, en wat verstaan we onder keuzevaardig zijn? Hoe leer je een ander om een autonome, weloverwogen en doelbewuste keuze te maken? En hoe helpt deze kennis u als decaan of mentor bij de begeleiding van uw leerlingen en studenten? Als vanouds belichten we het thema - kiezen - vanuit verschillende perspectieven en krijgt u inzichten uit de psychologie en filosofie voorgeschoteld op donderdag 20 september tijdens het 29e Nationale Decanensymposium UvA-HvA.

Aanmelden

De presentaties en sprekers van andere jaren zijn hier te bekijken. Rondom het thema van 2015 "Motiveren kun je leren" is ook een filmpje gemaakt waarin diverse leerlingen en schooldecanen hun gedachten delen met betrekking tot dit onderwerp.

Video wordt geladen..

Teamdag docenten en decanen op de UvA

De UvA verwelkomt graag docententeams en decanenkringen op onze locaties. We bieden tijdens deze dag een inhoudelijk programma vanuit de UvA aan, met infomatie over studeren aan de universiteit en studiesucces, voorlichting en ervaringen van en door studenten (oud-leerlingen van de betreffende school/scholen) of een presentatie van een van onze (unieke) opleidingen.

Dit is te combineren met een teamdag of decanenvergadering.

Voor meer informatie neemt u contact op met een van onze contactpersonen voor Middelbare scholen: Elien ten Broeke of Regien Bloch.

E.E.tenBroeke@uva.nl of R.M. Bloch@uva.nl