Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
uva.nl
Vakverdieping leerlingen

Pre-studeren

Colleges en maatwerk voor scholieren

Leerlingen uit 4/5/6 vwo kunnen vast colleges uit het reguliere UvA-onderwijs volgen. Ook is er een aantal zomerprogramma's speciaal gericht op aankomende studenten. Daarnaast kunnen scholen bij de contactpersonen van de faculteiten terecht met verzoeken voor maatwerk.

Interdisciplinair: Big History en Brandhaarden

Ook in studiejaar 2019-2020 zijn leerlingen van harte welkom om colleges bij het Instituut voor Interdisciplinaire Studies te volgen.

In de collegereeks Big History gaat het over onze plek in het universum en in de tijd bezien vanuit een interdisciplinair en historisch perspectief. Het vak Brandhaarden gaat het om het begrijpen en plaatsen van ingrijpende gebeurtenissen op het wereldtoneel in een bredere context. Leerlingen volgen universitair onderwijs en maken een toets aan het eind. Aanmelding is nu niet meer mogelijk, nieuwe collegereeksen starten in septemer 2020.

Daarnaast is er ook maatwerk mogelijk. Neemt u daarvoor contact op met de Service Desk van het IIS (Instituut voor Interdisciplinaire Studies).

 

Pre-studeren zomerprogramma's

De UvA biedt diverse Summerschools, een aantal daarvan is speciaal gericht op scholieren. Deelname aan een 'pre-studeren zomerprogramma' is voor een scholier een goede manier om zich te verdiepen in een vak. Ook interessant met het oog op de studiekeuze. 
Naar het actuele aanbod aan Pre-studeren zomerprogramma's.