Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!

Pre-studeren

Colleges en maatwerk voor scholieren

Leerlingen uit 4/5/6 vwo kunnen vast colleges uit het reguliere UvA-onderwijs volgen. Ook is er een aantal zomerprogramma's speciaal gericht op aankomende studenten. Daarnaast kunnen scholen bij de contactpersonen van de faculteiten terecht met verzoeken voor maatwerk.

Interdisciplinair: Big History en Climat crisis

Gedurende het studiejaar zijn leerlingen van harte welkom om colleges bij het Instituut voor Interdisciplinaire Studies te volgen.

Zo stond dit jaar de collegereeks Big History open voor middelbare scholieren. Big History gaat het over onze plek in het universum en in de tijd bezien vanuit een interdisciplinair en historisch perspectief. Het vak Climat crises gaat om het begrijpen en plaatsen van ingrijpende klimaatveranderingen in de wereld en de impact op economische, ecologische en sociale processen. Leerlingen volgen universitair onderwijs en maken een toets aan het eind.

Aan het einde van het studiejaar staat het aanbod voor september weer online. Aanmelding voor deze cursussen kan via keuzeonderwijs-iis@uva.nl

Daarnaast is er ook maatwerk mogelijk. Neemt u daarvoor contact op met de Service Desk van het IIS (Instituut voor Interdisciplinaire Studies).

 

Pre-studeren zomerprogramma's

De UvA biedt diverse Summerschools, een aantal daarvan is speciaal gericht op scholieren. Deelname aan een 'pre-studeren zomerprogramma' is voor een scholier een goede manier om zich te verdiepen in een vak. Ook interessant met het oog op de studiekeuze. 
Naar het actuele aanbod aan Pre-studeren zomerprogramma's.