Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Pre-studeren: college volgen aan de UvA

Leerlingen uit 4/5/6 vwo kunnen vast colleges uit het reguliere UvA-onderwijs volgen. Ook is er een aantal zomerprogramma's speciaal gericht op aankomende studenten.

Interdisciplinair: Big History en Human-Animal Studies (Engels)

Gedurende het studiejaar zijn leerlingen van harte welkom om colleges bij het Instituut voor Interdisciplinaire Studies (IIS) te volgen.

Zo staan voor studiejaar 2021-2022 jaar de collegereeksen Big History en Human-Animal studies open voor middelbare scholieren. Big History gaat over onze plek in het universum en in de tijd, bezien vanuit een interdisciplinair en historisch perspectief. Het vak Human-Animal studies gaat om het begrijpen van de relatie tussen mens en dier. In deze nieuwe academische discipline worden theorie en onderzoek gecombineerd uit diverse velden zoals mediastudies, geschiedenis, sociologie, filosofie en zelfs een beetje biologie. 

Leerlingen volgen universitair onderwijs en maken een toets aan het eind. De vakken zijn te volgen van februari tot en met mei 2022.

Meer informatie en aanmelding.

Pre-studeren zomerprogramma's

De UvA biedt diverse Summerschools, een aantal daarvan is speciaal gericht op scholieren. Deelname aan een 'pre-studeren zomerprogramma' is voor een scholier een goede manier om zich te verdiepen in een vak. Ook interessant met het oog op de studiekeuze. 
Naar het actuele aanbod aan Pre-studeren zomerprogramma's.