Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!

Pre-studeren

Colleges en maatwerk voor scholieren

Leerlingen uit 4/5/6 vwo kunnen vast colleges uit het reguliere UvA-onderwijs volgen. Ook is er een aantal zomerprogramma's speciaal gericht op aankomende studenten. Daarnaast kunnen scholen bij de contactpersonen van de faculteiten terecht met verzoeken voor maatwerk.

Interdisciplinair: Big History en Human-Animal Studies (Engels)

Gedurende het studiejaar zijn leerlingen van harte welkom om colleges bij het Instituut voor Interdisciplinaire Studies te volgen.

Zo staan voor studiejaar 2021-2022 jaar de collegereeks Big History en Human-Animal studies open voor middelbare scholieren. Big History gaat over onze plek in het universum en in de tijd bezien vanuit een interdisciplinair en historisch perspectief. Het vak Human-Animal studies gaat om het begrijpen van de relatie tussen mens en dier. In deze nieuwe academische discipline worden theorie en onderzoek gecombineerd uit diverse velden zoals media studies, gescheidneis, sociologie filosifie en zelf een beetje biologie. 

Leerlingen volgen universitair onderwijs en maken een toets aan het eind. De vakken zijn te volgen van februari tot en met mei 2022.

Zie deze pagina voor meer informatie en aanmelding   (let op: meer informatie voor scholieren is te vinden onder het kopje “High School students”)

 

Pre-studeren zomerprogramma's

De UvA biedt diverse Summerschools, een aantal daarvan is speciaal gericht op scholieren. Deelname aan een 'pre-studeren zomerprogramma' is voor een scholier een goede manier om zich te verdiepen in een vak. Ook interessant met het oog op de studiekeuze. 
Naar het actuele aanbod aan Pre-studeren zomerprogramma's.