Nu door de situatie met het Corona virus de Bachelordag en Proefstuderen nier door konden gaan, heeft de UvA verschillende vormen van online voorlichting opgezet.

Hieronder vind je een aantal mogelijkheden, met name voor 6vwo, om online voorlichting te vinden. Naast registraties van de rondes van de Bachelordag zijn er chatsessies met studenten, kunnen leerlingen via Insragram vragen stellen en wordt er binnenkort Proefstuderen-online aangeboden.

Bachelordag-online

Op deze pagina vind je video-opnames van informatierondes van verschillende opleidingen. Ook zijn er op de opleidingspagina's zelf korte video's te zien over het programma. Kijk hier voor de voorlichtingsrondes.

Chat met UvA-studenten en stel al je vragen over opleidingen van de UvA via het instragram account @uva_bachelor

Staat je opleiding er (nog) niet bij? We breiden het steeds verder uit, dus volg ons en check het regelmatig.

Student voor een Dag – Online (Meelopen)

6 vwo-ers kunnen zich aanmelden voor Student voor een dag – online. Bij ‘Student voor een dag – online’ ga je individueel of in een klein groepje met een student van de opleiding van jouw interesse chatten, Zoomen of Face-timen en kun je al je vragen stellen. Per opleiding kan het verschillen wat er wordt aangeboden. Meer informatie

Online Proefstuderen
Binnenkort kunnen 6 vwo-ers zich aanmelden voor Online Proefstuderen, waarbij je online kennis kunt maken met de inhoud van een opleiding. De opzet verschilt per opleiding, en loopt uiteen van het online bekijken van een college, het bestuderen van een tekst, het maken van een opdracht, en het chatten met een voorlichter. Online Proefstuderen zal plaatsvinden vanaf eind april tot medio mei. Meer informatie.