Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!

Op de UvA

Studiekeuze-activiteiten

Leerlingen kunnen zich oriënteren op de UvA Bachelordag en vervolgens meer de diepte in gaan bij, bijvoorbeeld, Proefstuderen of door mee te lopen met een student.

UvA Bachelordag is dit jaar: Online Open Huis!

UvA Online Open Huis loopt van november 2020 tot en met mei 2021 en is 24/7 beschikbaar.

Opleidingspresentaties, filmpjes en verwijzingen naar live activiteiten bieden leerlingen de kans zich te orienteren en verdiepen in de opleidingen van hun keuze op het moment dat hen zelf uit komt.

Opleidingsspecieke voorlichting

Een aantal bachelors heeft een (extra) eigen voorlichtingen: PPLE, Amsterdam University College (Liberal Arts and Sciences), Tandheelkunde en Geneeskunde.

Op deze pagina staat meer informatie.

UvA Proefstuderen

UvA proefstuderen wordt onderdeel van het Online Open Huis. Op diverse momenten bieden opleidingen online proefcolleges aan met daarbij de mogelijkheid om te chatten met studenten en docenten.

Symposia

Met name op het gebied van bèta zijn er diverse symposia, ook voor aankomende studenten/studiekiezers.

In de agenda staan de naderende activiteiten.  

Summerschools

Op het gebied van de geesteswetenschappen en bèta zijn er in de zomermaanden diverse summerschools, ook voor aankomende studenten/studiekiezers (en anderen).

In de  agenda staan de naderende activiteiten.

Studiekeuzetrajecten UvA-HvA

UvA en HvA bieden een aantal studiekeuzetrajecten (ook wel onder de noemer: Oriëntatietraject), variërend van 3 dagen tot 4,5 maand. Voor diegenen die moeite hebben met studiekeuze, of bijvoorbeeld eerst gereisd of gewerkt hebben.