Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Op de UvA

Studiekeuze-activiteiten

Leerlingen kunnen zich oriënteren tijdens de UvA Bachelorweek en vervolgens meer de diepte in gaan bij, bijvoorbeeld, Proefstuderen of door mee te lopen met een student.

UvA Bachelorweek

Opleidingspresentaties, filmpjes, Meet & Ask-sessies en verwijzingen naar live activiteiten bieden leerlingen de kans zich te oriënteren en verdiepen in de opleidingen van hun keuze.

Opleidingsspecifieke voorlichting

Een aantal bachelors heeft (extra) eigen voorlichtingen: PPLE, Amsterdam University College (Liberal Arts and Sciences), Tandheelkunde en Geneeskunde.

Op deze pagina staat meer informatie.

UvA Proefstuderen

Op diverse momenten bieden opleidingen proefcolleges aan (online of op de campus) met daarbij de mogelijkheid om te chatten met studenten en docenten.

Symposia

Met name op het gebied van bèta zijn er diverse symposia, ook voor aankomende studenten/studiekiezers.

In de agenda staan de naderende activiteiten.  

Summerschools

Op het gebied van de geesteswetenschappen en bèta zijn er in de zomermaanden diverse summerschools, ook voor aankomende studenten/studiekiezers (en anderen).

Op de pagina van de Summerschools staat het actuele aanbod.

Studiekeuzetrajecten UvA-HvA

UvA en HvA bieden een aantal studiekeuzetrajecten (ook wel onder de noemer: Oriëntatietraject), variërend van 3 dagen tot 4,5 maand. Voor diegenen die moeite hebben met studiekeuze, of bijvoorbeeld eerst gereisd of gewerkt hebben.