Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Studiekeuze

Op de UvA

Studiekeuze-activiteiten

Leerlingen kunnen zich oriënteren op de UvA Bachelordag en vervolgens meer de diepte in gaan bij, bijvoorbeeld, Proefstuderen of door mee te lopen met een student.

UvA Studiekeuze Kick-off

Laat leerlingen zich inspireren door UvA studenten om hun interesses te ontdekken en de studies die daarbij passen.

Voor wie? Voor scholieren in 4 of 5 vwo en zit in het begin van het studiekeuzeproces.

Ivm de Corona crisis vindt de Studiekeuze Kick-off dit studiejaar NIET plaats. Houd de voorlichtingspagina's van de Bachelordag en Proefstuderen in de gaten voor online alternatieven. 

UvA Bachelordag

Informatie over studeren en het opleidingenaanbod. Er zijn opleidingsrondes en een informatiemarkt, waarin men kennismaakt met de opleidingen. Ook zijn er rondes over het studiekeuzeproces en Studie en Carriere.

Opleidingsspecieke open dagen

Een aantal bachelors heeft een (extra) eigen open dag: PPLE, Amsterdam University College (Liberal Arts and Sciences), Tandheelkunde en Geneeskunde.

In de agenda staan de naderende activiteiten.

UvA Proefstudeerweek

Voor 5 en 6 vwo'ers die zich al hebben georiënteerd op een vervolgopleiding, zoals op de UvA Bachelordag, en door de opleidingsinformatie te bestuderen. Leerlingen volgen een hoor- en/of werkcollege.

UvA Student voor een dag (Meelopen)

Voor 5 en 6 vwo'ers die al een goed idee hebben van welke studie ze willen doen. Ze volgen een college samen met een eerste- of tweedejaarsstudent en maken van dichtbij kennis met de dagelijkse praktijk van het studeren en het studentenleven.

Workshop studiekeuze

Leerlingen kunnen meedoen aan een studiekeuzeworkshop. Deze vinden plaats in de weken rond de Bachelordag in het na- en voorjaar.

Symposia

Met name op het gebied van bèta zijn er diverse symposia, ook voor aankomende studenten/studiekiezers.

In de agenda staan de naderende activiteiten.  

Summerschools

Op het gebied van de geesteswetenschappen en bèta zijn er in de zomermaanden diverse summerschools, ook voor aankomende studenten/studiekiezers (en anderen).

In de  agenda staan de naderende activiteiten.

Studiekeuzetrajecten UvA-HvA

UvA en HvA bieden een aantal studiekeuzetrajecten (ook wel onder de noemer: Oriëntatietraject), variërend van 3 dagen tot 4,5 maand. Voor diegenen die moeite hebben met studiekeuze, of bijvoorbeeld eerst gereisd of gewerkt hebben.