Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!

Online

Vakverdiepende activiteiten

De UvA biedt verschillende online verdiepingscolleges en cursussen die gebruikt kunnen worden in de les of voor andere school-activiteiten.

MOOC Big History

Leerlingen kunnen kennismaken met Big History. De UvA MOOC 's zijn gratis, Engelstalig en wordt aangeboden via Coursera.

Na 2010, toen Bill Gates Big History internationaal op de kaart heeft gezet, heeft het onderwerp een grote vlucht genomen. Deze MOOC geeft een heldere introductie van dit thema. Korte filmpjes leiden een bepaald gedeelte van de geschiedenis in en astrofysici, geologen, biologen, historici en vele andere wetenschappers zoals Robert Dijkgraaf komen aan het woord over belangrijke academische vragen. Bij Coursera wordt je kennis getoetst door tussentijdse meerkeuzevragen en een little big history opdracht. De MOOC wordt naast Coursera ook aangeboden op Chronozoom en YouTube.

Naar de MOOC BIg History

 

Minicolleges o.a. Fleur Bouwer en Robbert Dijkgraaf (video)

Open de les Klassieke talen, Biologie, Geschiedenis, Natuurkunde of Wiskunde met de colleges van Fleur Bouwer, Karin van Nes, Marijke Gnade, Mark Golden en Robbert Dijkgraaf. Voor onderbouw-havo en onderbouw-vwo.

 

MOOC Communicatiewetenschap en Sociologie

Leerlingen kunnen kennismaken met Communicatiewetenschap of Sociologie door het bekijken van korte video’s en het beantwoorden van vragen. De UvA MOOC 's zijn gratis, Engelstalig en wordt aangeboden via Coursera.

Naar de MOOC Communicatiewetenschap en Sociologie