Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Studiekeuze

Online

Studiekeuze-activiteiten

UvA Webinars

Voor scholieren in 5 en 6 vwo. Verdiepen in de studiekeuze met een online college  of bekijk de praktische informatie over opleidingen op internet, thuis of op school. 

Naar de webinars

 

MOOC Communicatiewetenschap

Door het bekijken van korte video’s en het beantwoorden van vragen kunnen scholieren kennismaken met het vakgebied Communicatiewetenschap. Een MOOC is een online cursus die voor iedereen toegankelijk is. De UvA MOOC van Communicatiewetenschap, de eerste MOOC op het gebied van Communicatiewetenschap wereldwijd, is gratis, Engelstalig en wordt aangeboden via Coursera.

Naar de MOOC Communicatiewetenschap

MOOC Sociologie

De MOOC van Sociologie biedt inzicht in de klassieke theorien van het sociologische vakgebied. Door het bekijken van korte video’s en het beantwoorden van vragen kunnen scholieren kennismaken met de opleiding.

Een MOOC is een online cursus die voor iedereen toegankelijk is. De UvA MOOC van Sociologie is gratis, Engelstalig en wordt aangeboden via Coursera.

Naar de MOOC Sociologie

De vluchtelingenproblematiek vanuit maatschappij- en gedragswetenschappelijk perspectief

De invloed van de vluchtelingenstroom op het onderwijs, het gevecht tussen de overheid en burgers om asielzoekerscentra, de invloed van de media op de beeldvorming rondom asielzoekers en nog veel meer onderwerpen kwamen aan bod tijdens 'Fight or Flight'. De organisatie van deze thema-avond over de vluchtelingenproblematiek, gehouden op 3 februari 2016, was in handen van studenten van de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen van de UvA. Hieronder vind je een compilatie-filmpje van de bijeenkomst.

Video wordt geladen..