Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Zomerprogramma

Zomerschool Get Ready

Opslaan in favorieten

Wil jij het beste uit jezelf en je studie halen? Doe dan mee aan het online zomerprogramma Get Ready.

Welkom op de UvA!

In september 2021 start jij met je studie: het begin van een hele nieuwe fase in je leven. Spannend natuurlijk, vooral als je de eerste bent van je familie die gaat studeren. Om alvast thuis te raken op de UvA en goed voorbereid te starten met je studie, bieden we je het driedaagse online zomerprogramma Get Ready.

Programma

In drie dagen volg je onder andere diverse workshops, lezingen en zijn er sociale activiteiten; centraal staan:

  • Empowerment: het beste uit jezelf en je studie halen
  • Studeren aan de universiteit: wat komt er allemaal bij kijken?
  • Kennismaken met studenten, de UvA en met het academisch onderwijs
  • Workshops om meer inzicht te krijgen in wat je kunt en wilt, studievaardigheden, en ook hoe je het beste gebruik kunt maken van alle kansen die studeren je biedt.

De drie dagen bestaan uit inhoudelijke lezingen, workshoprondes en trainingen. We sluiten elke dag af met een sociale activiteit zoals een picknick op het grasveld bij de universiteit of een boottocht door de grachten van Amsterdam. (Dit is afhankelijk van de maatregelen die tegen die tijd gelden tegen de coronacrisis).
Het volledige programma is binnenkort hier te vinden.

Er zijn altijd ouderejaars-studenten aanwezig die begeleiden, vertellen over hun ervaringen op de universiteit en graag jouw vragen beantwoorden. Ook maak je alvast kennis met medestudenten en de campus.

Get Ready zal dit jaar op vijf faculteiten plaatsvinden; FNWI, FMG, FdR, FEB en FGW. Je wordt ingedeeld in de faculteit waar jouw studie zal plaatsvinden.

Voor wie

  • Get Ready is voor alle aankomende eerstejaars bachelorstudenten
  • We nodigen met name nieuwe studenten uit die de eerste zijn in hun familie die aan een (Nederlandse) hogeschool of universiteit gaan studeren, ook wel eerste generatie studenten.

Wanneer

Get Ready vindt plaats eind augustus 2021.
Het zomerprogramma vindt plaats vóór de algemene (online) Intreeweek van de UvA. Get Ready en de Intreeweek-online vullen elkaar goed aan. De Intreeweek richt zich vooral op de sociale kant van het studentenleven, de introducties van opleidingen zelf richten zich vooral op het inhoudelijke en praktische kant van studeren, en Get Ready richt zich op empowerment, thuisgevoel en persoonlijke ontwikkeling om het beste uit jezelf en je studie te halen.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden vanaf het voorjaar/ zomer van 2021.

Ervaringen vorig jaar

Lees hier de ervaringen van studenten die vorig jaar deelnamen aan Get Ready!

Feiten & cijfers
Vorm Kortlopend
Studielast nvt EC,
Voertaal Nederlands
Start Augustus