Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Zomerprogramma

Cultuur van het Midden-Oosten

Opslaan in favorieten

Het Midden-Oosten is een regio met een rijke culturele historie, niet alleen het toneel van politieke en religieuze spanningen. Veel wetenschappers van de UvA doen onderzoek naar talen, geschiedenis, filosofie, religie, film, kunst, muziek of theater van het Midden-Oosten.

Duik in de lange en rijke geschiedenis van deze regio

In een driedaagse zomerschool geven de docenten je een inkijkje in de rijkdom en inspiratie van de culturen van de regio in heden en verleden. Denk bijvoorbeeld aan het Huis der Wijsheid in Bagdad waaraan we onze universiteiten de danken hebben, de kosmopolitische centra Alexandrië, Beiroet en Casablanca rond 1900, de fascinatie van Beyonce voor de Middeleeuwse dichter Rumi, de invloed van het Arabisch op straattaal, Europees kolonialisme, moderne Arabische muziek of Islamitische mystiek.

We gaan op excursie in Amsterdam om bijvoorbeeld een bezoek te brengen aan cultureel centrum Mezrab. Oud-studenten Midden-Oostenstudies vertellen je over hun carrière, en zittende studenten van de opleiding verzorgen een filmmiddag over de Arabische en Turkse film. En je gaat ook zelf aan de slag in een workshop story telling en met het maken van een podcast.

We gaan je een verrassend inkijkje bieden in de verschillende facetten van het Midden-Oosten en tegelijkertijd maak je kennis met de hele breedte van het onderwijs in talen en culturen aan de Faculteit der Geesteswetenschappen van de UvA. De komende weken gaan wij met onze zittende studenten ons uiterste best doen om een inspirerend programma uit te werken.

Belangrijk om te weten

Datum
Vrijdagmiddag 24 september t/m zondag 26 september 2021

Kosten
Deelname aan deze zomerschool is kosteloos.

Locatie
Centrum Amsterdam (locatie wordt nader bekendgemaakt).

Voor wie?
Alle aankomende 5 en 6 vwo'ers (studiejaar 2021-2022). Er is geen voorkennis vereist voor deelname aan deze zomerschool.

Programma en aanmelden

Het programma zal binnenkort op deze pagina online komen te staan. Wil je op de hoogte blijven, laat het dan weten via onderstaand webformulier.

Vragen of suggesties? 

Aarzel niet om contact op te nemen met Liza Obaidi, via voorlichting-fgw@uva.nl 

Feiten & cijfers
Vorm Kortlopend
Voertaal Nederlands, Taal van de opleiding
Start September