Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
uva.nl
Onderwijswetenschappen

Masterfase

Onderwijswetenschappen

Master Onderwijswetenschappen

Na de bachelor kun je je verder in het vakgebied specialiseren met de eenjarige master Onderwijswetenschappen. Binnen deze master kun je je specilaiseren op drie terreinen: leren en leeromgeving, schoolorganisatie en schoolontwikkeling en onderwijsbeleid en -kwaliteit.

Master Onderwijswetenschappen

Onderzoeksmaster (Research Master): Child Development and Education

Voor studenten met een sterke belangstelling voor onderzoek is er de tweejarige Engelstalige onderzoeksmaster Child Development and Education. Hierin word je voorbereid op een carriere als onderzoeker en de toelating tot een promotietraject. Voor alle onderzoeksmasters geldt een selectieprocedure. Een commissie beoordeelt of een student over de juiste kwalificaties, motivatie en betrokkenheid beschikt voor wetenschappelijk onderzoek.

Research Master Child Development and Education

Onderzoek en promoveren

Na de onderzoeksmaster kun je wetenschappelijk onderzoek gaan doen aan een universiteit en promoveren.

Lees verder over onderzoek en promoveren

Overige masterprogramma's

Ook aan andere universiteiten kun je een master Onderwijswetenschappen gaan volgen. Als je tijdens de bachelor een minor in een bepaald vakgebied hebt gevolgd, heb je vaak ook toegang tot een aantal andere masterprogramma’s. Voor sommige masters gelden uitgebreidere instroomeisen of kun je een verzoek tot toelating doen bij de examencommissie van die opleiding.

Meer informatie over de inhoud van alle masters en de mogelijke studieroutes vind je via onderstaande link.

Alle masters aan de UvA