Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
uva.nl

UvA-studente Tirza Snoijl (29) is uitgeroepen tot de winnaar van de Echo Award 2015, een prijs voor multicultureel talent in het hoger onderwijs. Tirza treedt toe tot het netwerk van ruim 300 Echo-ambassadeurs en mag een volledig verzorgde zomercursus volgen aan de University of California Los Angeles (UCLA).

Foto: Nina Schuyffel (Folia)

Alle genomineerden voor de Echo Award werden beoordeeld op hun studieprestaties, hun bruggenbouwers- en leiderschapscapaciteiten en hun maatschappelijke bijdrage. De jury was het unaniem eens over de verdiensten van de sociologiestudent Tirza Snoijl. 

Volgens juryhoofd Andrée van Es, voorzitter van de Nationale UNESCO Commissie en oud-wethouder van de Gemeente Amsterdam, weet Tirza op bijzondere wijze haar maatschappelijke betrokkenheid te combineren met excellente studieresultaten en het moederschap. Ze wist de jury te overtuigen met het overwinnen van haar persoonlijke worstelingen en haar heldere toekomstvisie op diversiteit in het hoger onderwijs en haar eigen rol daarin. 

Van New Urban Collective tot een scriptie over daklozen

In 2011 was Tirza een van de oprichters van de  New Urban Collective, een studentenorganisatie die zich inzet voor jongeren met een allochtone achtergrond. Voor haar internationale master International Migration & Social Cohesion reisde ze met haar dochter van drie naar Spanje en Ierland om vakken te halen. Momenteel is Tirza trainer bij het Leger des Heils en werkt bij de daklozenopvang Amsterdam, waar ze ook haar scriptie over schrijft.

Over de Echo Award

De Echo Award is een landelijke stimuleringsprijs voor excellente studenten met een niet-westerse achtergrond en wordt sinds 2000 jaarlijks uitgereikt door  Echo, een non-profitorganisatie die zich inzet voor meer diversiteit in het hoger onderwijs en op de arbeidsmarkt. Voor de Echo-award selecteert Echo alleen studenten met een bovenmatige studieprestatie (gemiddeld 7,5 en hoger). Tirza was samen met vier anderen genomineerd voor de wo-award, waaronder ook mede-UvA’er Khadija Al Mourabit (35).