Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Heb jij interesse om Politicologie aan de UvA te studeren? Let dan goed op! De bacheloropleiding Politicologie hanteert een numerus fixus en een selectieprocedure. In dit nieuwsbericht leggen we uit wat dat is en hoe het werkt.

De bachelor Politicologie aan de UvA hanteert een numerus fixus. Dat betekent dat er elk studiejaar een maximum aantal studenten wordt toegelaten aan de opleiding. Voor het studiejaar 2024-2025 zijn er maximaal 600 plaatsen beschikbaar.

Wil je toegelaten worden tot deze opleiding?

Meld je dan voor 15 januari 2024 aan voor de opleiding via Studielink. Na aanmelding krijg je meer informatie over de selectietoets. Je krijgt informatie over hoe je je voor de selectietoets kunt aanmelden, wanneer deze plaatsvindt en hoe je je kunt voorbereiden.

Nadat de selectietoets is gemaakt, stellen we op basis van de scores die behaald zijn tijdens de selectietoets een ranglijst op. Hoe hoger jouw score, hoe beter jouw positie op de ranglijst.

Ben jij een van de eerste 600 kandidaten op de ranglijst?

Dan word je uitgenodigd om Politicologie aan de UvA te gaan studeren. Op 15 april 2024 bieden we de eerste plaatsen aan. Na ontvangst van jouw aanbod, heb je 14 dagen om te beslissen of je de plek accepteert. Wil je toch niet met de opleiding starten, dan geven we de plek door aan de volgende persoon op de lijst.

Hoe groot is jouw kans om geplaatst te worden? 

De kans op plaatsing hangt onder andere af van het aantal deelnemers dat de selectietoets maakt. Vorig jaar hebben alle deelnemers met een voldoende resultaat voor de selectietoets een studieplek aangeboden gekregen.

Heb jij interesse om Politicologie te studeren, meld je dan op tijd aan en doe mee met de selectie. Succes!