Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Vanaf studiejaar 2023/2024 hanteert de bachelor Politicologie/Political Science een numerus fixus (NF). Dit betekent dat elk studiejaar een maximum aantal studenten kan beginnen met de opleiding Politicologie/Political Science aan de UvA. Voor studiejaar 2023-2024 zijn er maximaal 600 plaatsen beschikbaar. Iedereen die voldoet aan de toelatingseisen kan meedoen aan de selectieprocedure.

Selectieprocedure

De selectieprocedure bestaat uit 2 hoorcolleges, een zelfstudieperiode en een selectietoets. De selectietoets gaat over de informatie uit de 2 hoorcolleges en het lesmateriaal. De toetsen en de hoorcolleges worden in zowel het Nederlands als in het Engels aangeboden. Tijdens het aanmelden voor de selectie kies je in welke taal je de selectie wil doen. Het onderwijs en de selectietoets zullen gaan over twee verschillende onderwerpen in de politicologie. Er is geen voorkennis nodig. De selectietoets is ontworpen om studiesucces te voorspellen. Hoe hoger je op de test scoort, hoe groter je kans op studiesucces tijdens het bachelorprogramma.

Vervroegde aanmelddatum!

Opleidingen met een numerus fixus hebben een vervroegde aanmelddatum. De aanmelddeadline voor Politicologie is 15 januari 2023.

Meer informatie

Meer informatie over numerus fixus is te vinden op de opleidingspagina van de bachelor Politicologie.