Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!

Deze bachelor speelt in op de groeiende behoefte van bedrijven naar professionals die zowel kennis hebben van analytics en computer science, als van bedrijfseconomie.

Hoe kunnen we voorspellen welk product onze klanten straks zullen kopen? Hoe kunnen we binnen onze online activiteiten fraude opsporen? Wat kunnen we doen om ons productieproces efficiënter te maken? In de nieuwe bachelor Business Analytics leer studenten het antwoord te vinden op dit soort vragen, om zo bedrijfsresultaten te verbeteren.

Prof. dr. Hans Amman:  ‘We hebben deze opleiding ontwikkeld met input van toonaangevende bedrijven. De hoeveelheid beschikbare data voor organisaties is explosief gegroeid en data science wordt in steeds meer vakgebieden toegepast.  Bedrijven hebben veel behoefte aan professionals die met data science technieken bedrijfsresultaten verbeteren. Er is ook een groeiende interesse van studenten om zich te specialiseren in de toepasbaarheid van nieuwe technieken, zoals big data en kunstmatige intelligentie, in het bedrijfsleven’. 

Het 1e studiejaar van Business Analytics staat gepland voor september 2020. Het nieuwe programma wordt momenteel voorbereid op accreditatie door de Accreditatieorganisatie van Nederland en Vlaanderen (NVAO). De bacheloropleiding Business Analytics gaat officieel van start als de accreditatieprocedure succesvol is doorlopen.