De UvA kijkt terug op een succesvolle Studiekeuze Kick-off (SKKO)!

Afgelopen vrijdag 14 juni verwelkomden wij ruim 700 scholieren uit met name 4 vwo (62%) maar ook enkele 5 vwo-ers (17%) en zelfs 3 vwo-ers (18%). De leerlingen konden kiezen uit 15 inhoudelijke thema’s zoals “Wat doet macht met de mens” of  “Wat weet Google allemaal van mij”, die door studenten van 4 of 5 opleidingen werden belicht.

Uit de eerste evaluaties blijkt dat de meeste scholieren de SKKO bezochten op initiatief van hun schooldecaan, waarvoor onze hartelijke dank!

Enkele cijfers uit de evaluatie:

• De bezoekers geven de SKKO gemiddeld een 7,7
  • 88% van de bezoekers vindt de thematische opzet (zeer) geslaagd.
  • 95% vindt het (zeer) prettig dat studenten de voorlichting geven.
  • 72% vindt dat de SKKO (zeer) heeft geholpen bij de studiekeuze.
  • 50% overweegt meer studies door de SKKO.
  • 87% zou de SKKO aanraden aan vrienden.

De UvA hoopt volgend jaar deze studiekeuze activiteit weer te organiseren. Middels de scholennieuwsbrief en de website houden we iedereen op de hoogte.