De Enschedese Schoolvereniging is de winnaar van de Mensa IQuiz 2015. In de finale, gepresenteerd door Dolores Leeuwin, streden 66 kinderen om de titel.

De UvA vindt het belangrijk dat kinderen al vroeg in aanraking komen met wetenschap en wil hun nieuwsgierigheid prikkelen. Daarom vond, dankzij het Amsterdams Universiteitsfonds, de finale plaats in de Aula van de UvA.

Aan de voorrondes deden 5500 kinderen uit groep 7 en 8 mee. In de finale streden 66 kinderen in 22 teams om de titel ‘Mensa SlimmerIQuiz Winnaar 2015’. De quiz werd gepresenteerd door Dolores Leeuwin.

Naast de quiz gaf prof. dr. Mark Golden, met assistentie van natuurkundestudent Adriaan, een minicollege over zonnestroom en supergeleiding.

De winnaars

• Eerste prijs: Enschedese Schoolvereniging
  • Tweede prijs: de Floriant, Zoetermeer
  • Derde prijs: ’t Schrijvertje, Apeldoorn