Welke geschiedenis willen we aan de nieuwe generatie leerlingen onderwijzen, en waartoe moet dit geschiedenisonderwijs dienen? Symposium voor geschiedenisleraren, onderwijzers, lerarenopleiders, vakdidactisch onderzoekers, methode-ontwikkelaars, historici werkzaam aan universiteiten en andere belangstellenden. De opbrengst van de middag is een verzameling uitgangspunten en aanbevelingen voor vernieuwing van het geschiedeniscurriculum.

Het Ministerie van Onderwijs startte eind 2014 een nationale brainstorm over de onderwijsinhoud van de toekomst. Aan het einde van 2015 zullen alle ideeën worden gebundeld, zodat ze een inspiratiebron kunnen zijn voor herziening van de kerndoelen. Deze discussie over de inhoud van het primair en voortgezet onderwijs raakt ook het schoolvak Geschiedenis. Het symposium wordt georganiseerd door het Instituut voor Geschiedenisdidactiek.

Meer informatie en aanmelding