Op donderdag 9 oktober werden de Amsterdamse schooldecanen hartelijk ontvangen door de vier Amsterdamse hoger onderwijsinstellingen. Hogeschool InHolland was dit jaar de gastvrouw.

Foto: Elien ten Broeke

Terug- en vooruitblik Studiekeuzecheck

Het eerste deel van het informatieve programma bestond uit een terug- en vooruitblik op de studiekeuzechecks (zoals UvA Matching) van de diverse instellingen. Vertegenwoordigers van de instellingen vertelden over de ervaringen van afgelopen jaar. Zoals over de grote inspanningen van de medewerkers, de – over het algemeen – goede resultaten van de deelnemende studiekiezers, en over het versterken van sociale en academische binding. In het aankomende jaar blijven de instellingen de studiekeuzechecks en matchingsactiviteiten in grote lijnen voortzetten zoals afgelopen jaar. De aanwezig student in het panel vertelde openhartig over zijn ervaringen en de opluchting van het positieve studiekeuze-advies dat hij ontving.

Nieuwe ontwikkelingen en opleidingen

In het vervolg van de ochtend kwamen nieuwe ontwikkelingen bij diverse opleidingen aan bod.
Zo werd de nieuwe UvA bachelor PPLE (Politics, Psycology, Law and Economics) toegelicht en is er bij InHolland een nieuwe opleiding IBIS (International Business Innovation Studies)  gestart.  De VU gaf toelichting op het vernieuwde curriculum van haar economische opleidingen. Ook kwam het ROC van Amsterdam aan bod en de driejarige vwo-trajecten die de HvA opzet.

Na de lunch, waar de decanen de gelegenheid hadden elkaar en de diverse vertegenwoordigers van de instellingen uitgebreid te spreken, hield de kring haar eigen huishoudelijke vergadering.