Klaar met kiezen! Studiekeuze wordt door veel leerlingen gezien als zoeken naar een speld in een hooiberg. Hoe weet je welke van de vele opleidingen die aangeboden worden, precies bij jou past? Er lijkt geen ruimte voor een verkeerde keuze. Studievertraging en schulden liggen op de loer. Heel begrijpelijk dat sommige leerlingen helemaal klaar zijn met kiezen.

Detail Summary
Datum 19 september 2019
Tijd 09:30 - 14:00

De hoogste tijd dus om de druk van de zogenaamde ‘keuzeketel’ te halen. Wij weten namelijk dat de keuze voor een studie niet allesbepalend is. Loopbaan- of levensgeluk hangt niet van deze ene keuze af. Opleidingen bieden allerlei mogelijkheden om een eigen richting te kiezen. En ook tijdens het werkzame leven gaat je ontwikkeling nog door. Maar hoe maken we dat de studiekiezer duidelijk?

Tijdens de 30e editie van het symposium gaan we na hoe we de spreekwoordelijke studiekeuze ketel kunnen ontluchten. Dat doen we aan de hand van het thema: Klaar met kiezen!?

Programma

Het symposium wordt geopend door Geert ten Dam, voorzitter van het CvB van de Universiteit van Amsterdam (UvA). Daarna buigen wetenschappers, praktijkmensen en oud-leerlingen zich over het thema van dit jaar. Eerst in een plenair programma dat wordt geleid door Nadia Moussiad. Na de lunch kun je kiezen uit een drietal masterclasses.

De kosten voor het symposium bedragen € 85,-. Na je aanmelding ontvangt je je toegangsbewijs per mail.

Wij hopen je op 19 september te ontmoeten!

Registreren