Steeds meer computers kunnen gezichten herkennen, met behulp van algoritmes. Het is belangrijk dat ze alle gezichten herkennen, anders leidt het tot oneerlijke situaties. In deze lezing laat AI-wetenschapper Sennay Ghebreab van de Universiteit van Amsterdam met experimenten zien hoe gezichtsherkenning en eerlijke algoritmes werken.

Kerngegevens van evenement Kinderlezing: Wat kan ik van algoritmes leren over discriminatie?
Datum 12 december 2021
Tijd 13:00 -14:00
Kinderlezingen UvA en Nemo

Kinderlezingen

Kinderlezingen zijn een initiatief van NEMO Science Museum en de Universiteit van Amsterdam. Tijdens iedere lezing staat een echte kindervraag centraal. Samen met een wetenschapper gaan de kinderen met proefjes en opdrachten op zoek naar het antwoord. Het is dus lekker interactief én leerzaam. De kinderlezingen zijn voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar.

€ 5,- per losse lezing.

Kaarten reserveren

Belangstellenden kunnen op de website van Nemo kaarten reserveren.