Op vrijdag 29 januari vindt de nieuwe editie van Viva Fysica plaats, waar wetenschappers docenten en leerlingen op de hoogte brengen over de laatste stand van zaken uit hun natuurkundig onderzoek. Het programma is bekend en de inschrijving geopend.

Detail Summary
Datum 29 januari 2021
Tijd 13:30 -16:30

Tijdens het congres is er aandacht voor recente ontwikkelingen in de natuurkunde en voor de relatie tussen universiteit en voortgezet onderwijs.

Het congres is dit jaar actueler dan ooit: Daniel Bonn is de openingsspreker en vertelt over zijn onderzoek naar aerosolen en de verspreiding van het Coronavirus. Daarnaast staan op het programma:

• Het superzware zwarte gat in de Melkweg – Nathalie Degenaar;
  • Hoe wiskunde de natuurkunde kan helpen – en omgekeerd – Marcel Vonk.

Deze twee lezingen raken aan de inhoud van de Nobelprijs Natuurkunde van dit jaar.

Het congres is dit jaar online, waardoor…

• … er meer leerlingen kunnen deelnemen dan bij de live edities;
  • … deelnemers in slechts 2,5 uur op de hoogte zijn van het onderzoek van vooraanstaande wetenschappers;
  • … eenbezoek bij het CERN in Genève mogelijk is!

13:30 Welkom, opening
13:35 Aerosolen en de verspreiding van het Coronavirus – Daniel Bonn
13:55 Gelegenheid voor vragen
14:05 Het superzware zwarte gat in de Melkweg – Nathalie Degenaar
14:25 Gelegenheid voor vragen
14:35 Hoe wiskunde de natuurkunde kan helpen – en omgekeerd – Marcel Vonk
14:55 Gelegenheid voor vragen
15:05 Pauze
15:20 Virtuele rondleiding op CERN
16:20 Einde

Deelname

Viva Fysica is in de eerste plaats bedoeld voor natuurkundedocenten havo/vwo: om te informeren en te inspireren. Geïnteresseerde leerlingen (VWO-5 en -6) zijn ook van harte welkom. Deelname is kosteloos.