Pre-studeren

Colleges en maatwerk voor scholieren

Leerlingen uit 4/5/6 vwo kunnen vast colleges uit het reguliere UvA-onderwijs volgen. Ook is er een aantal zomerprogramma's speciaal gericht op aankomende studenten. Daarnaast kunnen scholen bij de contactpersonen van de faculteiten terecht met verzoeken voor maatwerk.

Geesteswetenschappen (alfa)

Voor snelle leerlingen met interesse in alfavakken, zoals Taal en cultuur, Geschiedenis en Archeologie, Mediastudies, Kunstgeschiedenis, Religiestudies, Literatuur en Filosofie, is het mogelijk alvast colleges te volgen. Deze leerlingen worden door een ouderejaarsstudent wegwijs gemaakt op de universiteit. Meer informatie.

Interdisciplinair: Big History

Ook in studiejaar 2017-2018 zijn leerlingen van harte welkom om colleges bij het Instituut voor Interdisciplinaire Studies te volgen.

In de collegereeks Big History gaat het over onze plek in het universum en in de tijd bezien vanuit een interdisciplinair en historisch perspectief.

Leerlingen volgen universitair onderwijs en maken een toets aan het eind. Meer informatie en aanmelding Big History

Daarnaast is er ook maatwerk mogelijk. Neemt u daarvoor contact op met de Service Desk van het IIS (Instituut voor Interdisciplinaire Studies).

 

Pre-studeren zomerprogramma's

De UvA biedt diverse Summerschools, een aantal daarvan is speciaal gericht op scholieren. Deelname aan een 'pre-studeren zomerprogramma' is voor een scholier een goede manier om zich te verdiepen in een vak. Ook interessant met het oog op de studiekeuze. 
Naar het actuele aanbod aan Pre-studeren zomerprogramma's.

Gepubliceerd door  Universiteit van Amsterdam

1 december 2017