Pre-studeren

Colleges en maatwerk voor scholieren

Leerlingen uit 4/5/6 vwo kunnen vast colleges uit het reguliere UvA-onderwijs volgen. Ook is er een aantal zomerprogramma's speciaal gericht op aankomende studenten. Daarnaast kunnen scholen bij de contactpersonen van de faculteiten terecht met verzoeken voor maatwerk.

Geesteswetenschappen (alfa)

Voor snelle leerlingen met interesse in alfavakken, zoals Taal en cultuur, Geschiedenis en Archeologie, Mediastudies, Kunstgeschiedenis, Religiestudies, Literatuur en Filosofie, is het mogelijk alvast colleges te volgen. Deze leerlingen worden door een ouderejaarsstudent wegwijs gemaakt op de universiteit. Meer informatie.

Interdisciplinair

Ook in studiejaar 2017-2018 zijn leerlingen van harte welkom om colleges bij het Instituut voor Interdisciplinaire Studies te volgen.

De reeks colleges Brandhaarden gaat in op de complexe relaties rondom conflicten, brandhaarden en terrorisme. Er wordt gekeken naar actuele ontwikkelingen én naar het historisch perspectief.

In Wetenschapsgeschiedenis wordt het verhaal van de ontwikkeling van de wetenschap verteld, voor zes verschillende manieren van wetenschap bedrijven oftewel stijlen.

Daarnaast is er ook maatwerk mogelijk. Neemt u daarvoor contact op met de Service Desk van het IIS (Instituut voor Interdisciplinaire Studies).

 

Pre-studeren zomerprogramma's

De UvA biedt diverse Summerschools, een aantal daarvan is speciaal gericht op scholieren. Deelname aan een 'pre-studeren zomerprogramma' is voor een scholier een goede manier om zich te verdiepen in een vak. Ook interessant met het oog op de studiekeuze. 
Naar het actuele aanbod aan Pre-studeren zomerprogramma's.

Gepubliceerd door  Universiteit van Amsterdam

8 september 2017