Schiphol binnenkort onder water? En waarom pesten ouderejaars brugklassers?

Leerlingen in de prijzen tijdens de landelijk WON-manifestatie 2016.

20 oktober 2016

Afgelopen woensdag 12 oktober verzamelden ruim 150 leerlingen van scholen uit het hele land zich op het Sciencepark voor de eindmanifestatie van WON, stichting Wetenschapsorientatie Nederland.

De leerlingen uit alle jaarlagen van het vwo kregen als aftrap van de dag een warm welkom door decaan Peter van Tienderen van de FNWI. Daarna volgde een college van communicatiewetenschapper Sanne Kruikemeier over het gebruik van social media en politieke communicatie.

Het echt spannende deel vond in de middag plaats; de leerlingen presenteerden hun eigen onderzoek voor een jury van promovendi. De juryleden waren onder de indruk van de inzendingen en de kwaliteit van het onderzoek. Per jaarlaag werden tijdens de slotbijeenkomst de winnaars bekend gemaakt en in het zonnetje gezet.

De winnende leerlingen komen van het SG Reigersbos te Amsterdam, het Erfgooiers College te Huizen en het Canisius College uit Nijmegen.

WON is een netwerk van scholen waar wetenschapsorientatie en onderzoeksvaardigheden extra aandacht krijgen op school. Leerlingen van een WON-school doen elk jaar een onderzoek waarmee zij kunnen meedoen aan een landelijk wedstrijd. De eindjurering vond dit jaar plaats op de UvA.

Gepubliceerd door  Universiteit van Amsterdam