Masterclass Logica

17feb2017 16mrt2017

Voorlichting

Voor leerlingen in de bovenbouw van het VWO organiseert het Institute for Logic, Language and Computation (ILLC) van de Universiteit van Amsterdam de masterclass Logica, de wetenschap van redeneren. Dat doen we de hele dag, bijvoorbeeld als we een discussie voeren over de Brexit of over muziek, maar ook als je een SUDOKU oplost. Logica heeft veel toepassingen in andere vakgebieden, zoals wiskunde, filosofie, taalkunde en informatica.

Voor wie?

Ben jij geïnteresseerd in wiskunde, maar misschien ook in filosofie, informatica of taal? Vind je vakken interessant in alpha-, beta- en gamma-richting? Dan zou deze MasterClass iets voor jou kunnen zijn. Lees het eerste hoofdstuk van het boek Logic in Action om een beter idee te krijgen en geef je op als het je leuk en interessant lijkt!

Het programma van de Masterclass Logica is verdeeld over de volgende dagen:

• Vrijdag 17 februari 2017
  • Donderdag 2 maart 2017
  • Donderdag 9 maart 2017
  • Donderdag 16 maart 2017

De dagen beginnen om 10 uur en duren tot drie of vier uur. Eerst zal er een algemene inleiding in de logica en haar toepassingen gegeven worden. Vervolgens een meer technisch gedeelte waarin centrale begrippen zoals geldigheid en syntaxis worden behandeld. Het gedeelte daarna zal bestaan uit vijf lezingen over de toepassingen die logica heeft in verschillende vakgebieden. Ten slotte zullen de deelnemers in groepen werken aan de oplossing van een probleem en deze oplossing presenteren op de laatste dag.

Kijk op de IILC website voor een gedetailleerd overzicht van het programma per dag. Hier vind je ook meer informatie over de docenten en leesmateriaal.

Deelname en aanmelden

Deelname aan de masterclass is gratis. Er kunnen maximaal 20 leerlingen deelnemen aan de Masterclass Logica. Leerlingen worden geselecteerd op grond van hun cijferlijst en motivatiebrief. Aanmelden kan tot uiterlijk donderdag 15 december 2016 via de website van Its Academy.

Gepubliceerd door  Faculteit Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica