Op donderdag 18 april vindt de leerlingactiviteit ‘Onderzoeker voor een dag’ plaats op de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen. Er is nog ruimte voor één VWO5-klas van maximaal 30 leerlingen.

Wat houdt de activiteit ‘Onderzoeker voor een dag’ in?

Leerlingen worden voor deze activiteit ontvangen op de Roeterseiland campus en gaan zelf onderzoek doen. In samenwerking met twee wetenschappers, wordt een voor leerlingen herkenbaar en behapbaar probleem (onderzoeksvraag) geschetst waarmee ze aan de slag kunnen. Het probleem sluit aan bij sociale en gedragswetenschappen. Ze kunnen bijvoorbeeld literatuuronderzoek doen of enquêtes afnemen op de campus. Aan het eind van de dag presenteren de leerlingen in groepjes kort hun onderzoek en krijgen zij feedback van de wetenschappers.

Daarnaast krijgen de scholieren een introductie in sociale en gedragswetenschappen. Wat houden de disciplines binnen FMG in; waar houden de onderzoekers binnen dit vakgebied zich mee bezig? Welke opleidingen biedt de FMG en wat zijn de loopbaanperspectieven na zo’n opleiding? Wat is de maatschappelijke impact van onderzoeken van FMG?

Aan het eind van de dag krijgen de leerlingen een leuke goodiebag mee naar huis.

Praktische zaken

De activiteit vindt plaats op donderdag 18 april 2019 op de Roeterseiland campus. De dag zal starten om 9.30 uur en is afgelopen om 14.45 uur. Het is de bedoeling dat u zelf voor vervoer van en naar de universiteit zorgt. Er zijn geen kosten aan de activiteit verbonden en koffie/thee en lunch zijn inbegrepen.

Aanmelden

Mocht u een klas (max. 30 leerlingen) willen aanmelden kan dat door te mailen naar Rianne Clayton; r.clayton@uva.nl.
Aanmelden kan tot uiterlijk 22 februari.

Achtergrond

Sinds kort organiseert de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen (FMG) van de UvA activiteiten voor 5VWO-leerlingen. Via dit programma willen we scholieren op een interactieve manier kennis laten maken met onze vakgebieden en hen op een laagdrempelige manier de mogelijkheid bieden de universiteit en het studentenleven te leren kennen.