Winnaars Finale Mensa SlimmerIQuiz 2018

19 november 2018

Lieve, Martijn en Mats zijn een jaar lang de slimste kinderen van Nederland. Zij wonnen als team van de Plusklas MaasWaal College uit Wijchen de Finale Mensa SlimmerIQuiz 2018.

Voor basisschoolleerlingen uit heel Nederland organiseerde Mensa voor de zesde keer samen met de Universiteit van Amsterdam (UvA) en het Amsterdams Universiteitsfonds (AUF) de Finale van de SlimmerIQuiz. De quiz is bedoeld voor slimme kinderen uit de groepen 7 en 8 van het basisonderwijs.

De grote finale van deze quiz werd gepresenteerd door Janouk Kelderman, bekend van Telekids en als presentatrice van Klokhuis. De feestelijke finale vond plaats in de Aula van de Universiteit van Amsterdam.

Winnaars Mensa SlimmerIQuiz 2018

Foto: Ruud Waij

Dit keer was er behalve een eerste, tweede en derde prijs ook een Creativiteits-prijs, die door Heleen, Annabel en Juliette van de 1e Openluchtschool uit Amsterdam werd gewonnen.

Het Amsterdams Universiteitsfonds sponsorde ook dit jaar de finale, onder meer omdat de UvA het belangrijk vindt dat kinderen nieuwsgierig blijven.

UvA-wetenschapper Karin van Nes, tandarts-pedodontoloog, gaf een mini-college terwijl de jury de vragen nakeek. Zij had binnen haar mini-college nog een mini-quiz bedacht waaraan alle kinderen zeer enthousiast meededen om een tas vol UvA-fietsbellen voor hun klasgenoten te winnen.

Na afloop gingen de deelnemers met een rugtas vol cadeautjes naar Nemo.

Gepubliceerd door  Universiteit van Amsterdam