Profielwerkstukbegeleiding 2018-2019

22 mei 2018

Ga jij na de zomer van start met het onderzoek voor je profielwerkstuk en kun je wel wat hulp gebruiken? Kijk dan eens naar de Profielwerkstukbegeleiding die wordt aangeboden op de ITS-Academy. De begeleiding is niet alleen toegankelijk voor leerlingen met een NG of NT-profiel maar ook voor leerlingen van andere profielen is er een begeleiding ontwikkeld.

Uit deze Profielwerkstukbegeleidingen kun je kiezen:

• Sport & Beweging (vakken: Biologie, NLT, Scheikunde)
  • Forensisch DNA-onderzoek (vakken: Biologie, NLT, Scheikunde)
  • EEG onderzoek (Biologie)
  • Antioxidanten, Medicijnen en Enzymen (Biologie en Scheikunde)
  • Natura Artis Magistra (alle vakken en combinaties van vakken)

De begeleiding Natura Artis Magistra is nieuw dit jaar. Motto van het onderzoek is de naam van het genootschap: Natura Artis Magistra – de natuur is de leermeesteres van de kunst. De onderzoekgebieden zijn eindeloos. Hieronder een aantal voorbeelden:

• Evolutie
  • Andere kijk op dieren
  • Uitgestorven dieren
  • Fabeldieren
  • Natuur als kunst
  • Artis in de oorlog
  • Natuur en wetenschap
  • Antonie van Leeuwenhoek
  • Stadsdieren
  • Invloed van de mens op de natuur

Je doet interdisciplinair onderzoek waarbij je kennis uit verschillende vakken combineert, bijvoorbeeld biologie en beeldende vorming, of natuurkunde en filosofie, of latijn en geschiedenis.

Wil je meer weten over deze Profielwerkstukbegeleidingen? Kijk dan op de PWS-pagina van de ITS-Academy. Daar kun je je ook aanmelden.

Gepubliceerd door  Faculteit Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica