De slimste leeringen van Nederland winnen SlimmerIQuiz

18 november 2016

Drie basisschool leerlingen uit Eindhoven winnen de landelijke finale van de Mensa SlimmerIQuiz in een spannende eindstrijd.

Woensdag 16 november was een spannende dag voor 66 basisschoolleerlingen uit heel Nederland; de grote finale van de SlimmerQuiz in de Aula van de Universiteit van Amsterdam. Na een scholenstrijd en regionale voorrondes streden de leelringen in teams van drie om de titel ‘Winnaars SlimmerIQuiz 2016’!

Stichting Mensa Nederland organiseerde de quiz dit jaar voor de vierde keer op rij, in nauwe samenwerking met de Universiteit van Amsterdam. De quiz is bedoeld voor slimme kinderen uit de groepen 7 en 8 van het basisonderwijs.

De leerlingen werden tot het uiterste uitgedaagd met  vragen waarbij kennis maar ook creativiteit een belangrijke rol speelden.  De tijd waarin de antwoorden werd nagekeken, werd opgevuld met een boeiend college van Bijzonder Hoogleraar Archeologie Marijke Gnade.

En toen was het grote moment daar: de prijsuitreiking. Winnaars van de SlimmerIQuiz 2016 zijn Rens van Beek, Melle de Jong en Luuk van der Wal,  leerlingen van basisschool  ’t Karregat uit Eindhoven.

Meer informatie over stichting Mensa en de quiz vindt u hier

Gepubliceerd door  Universiteit van Amsterdam